Italské víno ACANTHO

z vinařství Casa Alle Vacche, oblast San Gimignano
 

14%

obsah alkoholu

18-20°C

teplota servírování

Vedení Guyot, nízké s pevnou podporou. Čelkové zatravnění, manuální sběr a výběr hroznů. 4500 hlav na hektar, produkce 40 hl z hektaru

HROZNY: Cabernet Sauvignon, Ciliegiolo

OBLAST: San Gimignano. Nadmořská výška – 210-280 m n. m. Vlhké klima v zimě a na jaře, teplo a sucho v létě.

VINIFIKACE: Tradiční červená fermentace, dlouhá macerace na slupkách s delestage, nejméně 20 dní fermentace při řízené teplotě 30°C. Zrání ve středně velkých sudech 18 měsíců, potom minimálně 6 měsíců v lahvích.

PÁROVÁNÍ: Zralé sýry, zvěřina.

VLASTNOSTI:

  • Barva: intenzivně granátově červená
  • Aroma: silné, bohaté, koření, vanilka
  • Chuť: plná, intenzivní, vytrvalá, přehledná, zavařenina směsi červeného a černého ovoce, lékořice