Italské víno AGLIENO

z vinařství Casa Alle Vacche, oblast San Gimignano
 

13,5%

obsah alkoholu

18-20°C

teplota servírování

Vedení Guyot, nízké s pevnou podporou. Celkové zatravnění, manuální sběr a výběr hroznů. 4500 hlav na hektar, produkce 45 hl z hektaru.

HROZNY: Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Ciliegiolo

OBLAST: San Gimignano. Nadmořská výška – 210 - 280 m n. m. Vlhké klima v zimě a na jaře, teplo a sucho v létě.

VINIFIKACE: Tradiční červená fermentace, macerace na slupkách nejprve při teplotě 20°C, potom 15 denní fermentace s přečerpáváním při řízené teplotě 20°C. Zrání ve středně velkých sudech 4 měsíce, potom minimálně 2 měsíce v lahvích.

PÁROVÁNÍ: Zralé sýry, zrající šunky a salámy, pečené a grilované červené maso, zvěřina.

VLASTNOSTI:

  • Barva: hluboká rubínově červená
  • Aroma: červené bobule, vanilka
  • Chuť: teplá, plná, se zřetelnou dochutí ovocné zavařeniny a koření