Italské víno
FEUDO ARANCIO FRIZZANTE

z vinařství Feudo Arancio, oblast Sicílie

10,5%

obsah alkoholu

6-8°C

teplota servírování

OBLAST: Vyrobeno výhradně z odrůdy Grillo, pěstované na vinicích ve dvou Sicilských oblastech: jihovýchodně u Ragusy a
v provincii Agrigento. Rozdílné klimatické podmínky nabízejí hrozny různých aroma. Vinice u Ragusy díky blízkosti moře a ideální půdě dávají hrozny, ze kterých získáváme ovocná, aromatická vína, úrodnější, jílovité vinice u Agrigenta umožňují výrobu extraktních, plných, bohatých vín. Kombinací vzniká
bohaté, ovocné Arancio Frizzante.

VINIFIKACE: vinobraní probíhá během druhého a třetího týdne v srpnu, kdy ještě mají hrozny požadovanou svěžest. Po jemném lisování přes membránu – aby se zachovala elegance a aroma moštu – následuje řízené kvašení při teplotě 18°C a zrání vína na kvasinkách po 4 měsíce. Část moštu při teplotě 0°C čeká, aby byla poté smíchána se základním vínem a směs prošla 8-10 dní řízeným kvašením v autoklávu při teplotě 13-14°C. Tento proces
pomáhá kvasikám dosáhnout jemnosti a elegance perlení (Petit Charmat). Vinobraní probíhá během druhého a třetího týdne v srpnu, kdy ještě mají hrozny požadovanou svěžest. Po jemném lisování přes membránu – aby se zachovala elegance a aroma moštu – následuje řízené kvašení při teplotě 18°C a zrání vína na kvasinkách po 4 měsíce. Část moštu při teplotě 0°C čeká, aby byla poté smíchána se základním vínem a směs prošla 8-10 dní řízeným kvašením v autoklávu při teplotě 13-14°C. Tento proces
pomáhá kvasikám dosáhnout jemnosti a elegance perlení (Petit Charmat).

PÁROVÁNÍ: Aperitiv, doprovod k syrovým rybám, čerstvým a krátce zrajícím sýrům, prvním chodům z ryb a zeleniny, bílým masům a druhým chodům ze smažených ryb.

VLASTNOSTI:

  • Barva: Světle slámově žlutá s elegantním zeleným odleskem
  • Aroma: Intenzivní, vytrvalé, velmi ovocné a jemné, s tóny akátu a vistárie, s jemnou stopou nezralých jablek, broskví a meruněk a elegantními nuancemi bílých květů
  • Chuť: Suchá a svěží, aromatická, pevná kyselinka, minerální struktura
  • Perlení: vytrvalé, elegantní, jemné