Italské víno ROSATO

z vinařství Feudo Arancio, oblast Sicílie

12%

obsah alkoholu

8-10°C

teplota servírování

Z hroznů Nero D‘ Avola na vinicích u Ragusy v nadmořské výšce 200-300 m n. m.

OBLAST: Provincie Ragusa. Vinice s méně výraznou sluneční expozicí, písčitá půda. Vedení révy Espalier, Průměrně 900 hlav na 1 ha.

VINIFIKACE: 100% Nero d‘ Avola, dozrává koncem srpna. Rosé
vinifikační proces, dvanáctihodinová studená macerace, potom měkké lisování pro dosažení částečné extrakce polyfenolů při zachování svěžího,ovocného aroma. Fermentace při řízené teplotě 16°-18°C, Poté víno odpočívá 4-5 měsíců v nerezovém tanku.

PÁROVÁNÍ: K předkrmům, bílému masu, rybám, salátům

VLASTNOSTI:

  • Barva: Světle rubínově fialová
  • Aroma: Intenzivní aroma lesních jahod
  • Chuť: Měkká, teplá, vyvážená mineralita a svěžest