Italské víno ROSSO RISERVA

z vinařství Feudo Arancio- Riserva, oblast Sicílie

13,5%

obsah alkoholu

16-18°C

teplota servírování

Toto víno ztělesňuje eleganci a ovocnou osobnost vína Nero d‘ Avola, historické sicilské odrůdy, která je hlavní postavou znovuzrození Sicilského vinařství. Toto víno získáváme z našich nejlepších vinic ve dvou zónách, které mají zcela odlišný klimatický a půdní charakter., u Ragusy a v provincii Agrigento.

OBLAST: Nero d‘ Avola, pěstované na jihovýchodě ostrova se těší teplému podnebí s velkými rozdíly teplot a roste v lehkých písčitých půdách. Vína jsou zde elegantní, se svěžím aroma. Réva
pěstovana na severozápadě, u Sambuca di Sicilia v provincii Agrigento, provincii Ragusa. Tato oblast dává Nero d‘ Avola díky
teplému a teplotně vyrovnanému podnebí a díky úrodnější,
jílovitější půdě víno bohaté, zralé a strukturované.Tato odrůda
vyžaduje méně jílovitou půdu a je citlivá na přílišné sucho a
vystavení slunci.

VINIFIKACE: 100% Nero d‘ Avola, dozrává koncem září. Lisuje se z hroznů po dosažení aromatické a polyfenolové zralosti. Macerace a řízené alkoholické kvašení při teplotě 25-27°C s přečerpáváním trvá 10-12 dní.
Následuje mléčno jablečná fermentace. 30% vína poté zraje v
nerezových tancích, kde si víno zachovává komlexní charakter
zralého ovoce, zbývajících 70% 8-10 měsíců v barrique sudech,
kde získá strukturu a kde zjemní třísloviny. Nakonec víno po
scelení zraje dalších 12 měsíců nejprve v tanku, poté v lahvích.

PÁROVÁNÍ: Ke zralým sýrům a salámům, prvním chodům s ragú, červenému masu, jehněčímu, a pečeným rybám.

VLASTNOSTI:

  • Barva: : Intenzivní červená, hustá a hluboká s lehkými
    granátovými odlesky
  • Aroma: Zralé, s tóny ovoce, jako jsou ostružiny, maliny a višně, závany fialek, tabáku a vanilky ze zrání v sudu.
  • Chuť: Měkká a šťavnatá, s elegantními a jemnými tříslovinami a skvělou strukturou a tělem