Italské víno NOSIOLA
z vinařství Castel Firmian, oblast Trentino
12,5%
obsah alkoholu
10-12°C
teplota servírování
Historická odrůda Trentina, tradičně pěstovaná vinaři Mezzacorony dává hrozny, které nejlépe odrážejí klimatickou svěžest oblasti Dolomit. Po dozrání bobule dosahují vzhledu i aromatického charakteru oříšků planých lísek, v dialektu „nosela“, odtud název odrůdy.
OBLAST: Trentino, svahy kolem řeky Adige, kde má výrazné střídání teplot vliv na typické aroma vína.
VINIFIKACE: Tradiční, za studena s krátkým kontaktem se slupkami kvůli zvýraznění struktury a aromatického bohatství. Fermentace při řízené teplotě 18°-20°C.
PÁROVÁNÍ: Aperitiv, předkrmy, bílá masa, ryby
VLASTNOSTI:
- Barva: Slámově žlutá
- Aroma: Ovocný buket, lískové oříšky
- Chuť: Elegantní, jemná kyselinka