Italské víno NOSIOLA

z vinařství Castel Firmian, oblast Trentino

12,5%

obsah alkoholu

10-12°C

teplota servírování

Historická odrůda Trentina, tradičně pěstovaná vinaři Mezzacorony dává hrozny, které nejlépe odrážejí klimatickou svěžest oblasti Dolomit. Po dozrání bobule dosahují vzhledu i aromatického charakteru oříšků planých lísek, v dialektu „nosela“, odtud název odrůdy.

OBLAST: Trentino, svahy kolem řeky Adige, kde má výrazné střídání teplot vliv na typické aroma vína.

VINIFIKACE: Tradiční, za studena s krátkým kontaktem se slupkami kvůli zvýraznění struktury a aromatického bohatství. Fermentace při řízené teplotě 18°-20°C.

PÁROVÁNÍ: Aperitiv, předkrmy, bílá masa, ryby

VLASTNOSTI:

  • Barva: Slámově žlutá
  • Aroma: Ovocný buket, lískové oříšky
  • Chuť: Elegantní, jemná kyselinka